HNTS Consulting

HNTS Consulting azért jött létre, hogy bevezessen téged a semmittevés módszereinek rejtelmeibe. A rengeteg sok önoptimalizáló, self-management, időbeosztást segítő szolgáltatás, tanács, blog mellett mi arra próbálunk meg alternatívát nyújtani, hogy hogyan hagyjál félbe nyugodtan bármit, hogyan szerezz magadnak több szabadidőt, hogyan ne tegyél meg dolgokat. Mert néha erre is szükség van a rohanó világunkban. Ezt tükrözi nevünk is: HNTS - Hogyan Ne Tegyél Semmit! Jelentkezz Te is!

Friss topikok

Utolsó kommentek

Túlélési gyakorlatok irodában I.

2008.01.07. 23:09 - agent g

Címkék: iroda túlélés elfoglaltság

Dolgozni kéne de nincs kedved? Dolgozni kéne de nincs ötleted, ihleted, idegesítenek a többiek, nulla motíváció, vagy csak egyszerűen lusta vagy? Szerintem vagyunk így páran... Egy-két apró trükk és könnyen kihúzhatod magad a felelősség alól a munkahelyen.

1. Elfoglaltnak látszani.
Azthiszem ez minden idők legfontosabb alapszabálya! Így játszanak a nagykutyák is, hát mért pont te ne tennéd?

Kellékek: állandóan csipogó mobiltelefon, határidő napló tele cetlikkel, papírokkal amiken nagy betűkkel írt ehhez hasonló szövegek vannak: meeting 10.30.

Taktika: reggel állíts be értesítőket a telefonodra, amik mondjuk fél v. egy v. másfél óránként csipognak. Hivasd fel magad a barátaiddal vagy bárkivel egy nap többször. Vagy nem is kell hogy ők hívjanak, hívd fel a pontos időt és tégy úgy mintha épp egy fontos emberrel beszélnél, lehetőleg jó hangosan mond azt hogy: rendben, ez nagyon sok munkának tűnik de mivel látom hogy tényleg fontos én is sürgősként kezelem a dolgot. Gondosan figyelj rá hogy ezt lehetőleg legalább egy felettesed vagy minnél több munkatársad hallja.


2.Alibi
A monitorodon mindig legyen valami munkának látszó dolog. Nyitott word doksi, nyitott psd file, nyitott html, vagy bármi amin dolgoznod kéne esetlegesen és ha odapillantanak még hihető is. Ennél már csak az jobb ha két monitorod van, és az egyik úgy van fordítva hogy ne lássanak rá. Ekkora a láthatón ott figyel az alibi meló, a másikon meg tolhatod a pókert Facebook-on.


3.Ebédidő
Ez a te órád! Nehogy kimenj a többiekkel kajálni...ó nem, ez a legnagyobb baki amit elkövethetsz! Várd meg míg kimennek és nyugodtan garádálkodhatsz, szusszanhatsz az asztalon, szörfölhetsz kedvedre, vagy nézhetsz ki a fejedből. Majd ha visszajönnek a 2-es pont lép életbe, és mondjuk fél-egy óra múlva menj el te is ebédelni. Lehetőleg jó messzire, hogy ne lássák hogy 10 perc alatt bekajáltál és totál mással töltöd a kajaszünetet.


4.Koncentrálj!
Hogy mire? Hát a nem létező nagyon fontos feladatodra. Ha valaki oda lép melléd és szól várj minimum 10 másodpercet mire egyáltalán rápillantasz, hadd álljon ott megalázva és érzékelje hogy te most bizony nagyon koncentrálsz. Ennél már csak az jobb ha zenét hallgatsz fülessel vagy bármivel, így nyersz még plusz cirka 30 másodpercet, hiszen úgy tehetsz mint aki nagyon bele van mélyülve a munkába (voltaképp zene hallgatásba) és mire leesik a téged zakalatónak hogy nem is hallod amit beszél hozzád eltellik egy perc. És mivel tudjuk hogy sok kicsi sokra megy, ez is számít. Meg így legalább idővel megtanulják hogy téged bizony nem érdemes piszkálni mert: nem érsz rá :D


5.Következetesség

Ha mindezeket a technikáka következetesen mixeled eltölthesz nagyon sok olyan napot a munkahelyeden hogy voltaképp semmi de semmi hasznosat nem tettél, viszont jól szórakoztál. Néha azért dolgozz is, hiszen a kollegáid sem hülyék...

A bejegyzés trackback címe:

https://hnts.blog.hu/api/trackback/id/tr4288916

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Turulcsirip - _original 2008.01.07. 23:13:57

[...]id="kiemelmain"> hattakkor kedves GTD mániások és semmittevők... íme a debütáció:[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása