HNTS Consulting

HNTS Consulting azért jött létre, hogy bevezessen téged a semmittevés módszereinek rejtelmeibe. A rengeteg sok önoptimalizáló, self-management, időbeosztást segítő szolgáltatás, tanács, blog mellett mi arra próbálunk meg alternatívát nyújtani, hogy hogyan hagyjál félbe nyugodtan bármit, hogyan szerezz magadnak több szabadidőt, hogyan ne tegyél meg dolgokat. Mert néha erre is szükség van a rohanó világunkban. Ezt tükrözi nevünk is: HNTS - Hogyan Ne Tegyél Semmit! Jelentkezz Te is!

Friss topikok

Utolsó kommentek

A Határidők

2008.02.13. 22:12 - Agent O

Feladatokat elvállalni még nem is annyira - hiszen még szórakoztató is lehet -,  de határidőt bármire is felvállalni maga  a felelőtlenség!!! A határidő felválalásával egyidőben ugyanis megjelenik az a késztetés, hogy ezt a határidőt ne tartsuk be!

A határidő felvállalása nem más, mint gyengeség, hogy talán soha nem fogjuk tudni befejezni, hogy magunktól nem fogjuk jól és gyorsan megcsinálni, ezért keretek közé szorítjuk magunkat.

De erre semmi szükség!!! A hatridő nélküli projekteknél sokkal szabadabb az ember, megszűnik a határidő közeledése okozta nyomás, egyszerűen eggyel kevesebb frusztrációs tényező. Ha határidőre van szükség, akkor ott már önbizalmatlanság is van, illetve eleve egy rossz előjel, ami azt sugallja, hogy ha nem lenne ez a határidő, kitudja mikor lennék kész, hiszen annyira nem érdekel hogy befejezzem...

Aztán a mási ok, hogy a határidők és a határidők okozta következmények általában kellemetlenségekhez vezetnek. Nem attól leszünk jófejek ha betartunk egy határidőt, hanem attól ha azt a dolgot jol csináljuk. Ha viszont nem tartjuk be, akkor nem fognak minket szeretni, megbízhatatlannak fogunk látszani, ellenszenvesnek, a precizitást soha nem foogják ránk jelzőként használni, illetve ezek a határidős dolgok akaratlanul háttérbe szoríthatják az egyéb dolgokat. Na de kinek van erre szüksége? Ki szeretné ezt?

Egyébként ha közeledik egy határidőd, vagy megígértél valamit másnapra, akkor jön a Stressz. Ezt a stresszt ugyanúgy le kell vezetni mint a kutyát sétáltatni. És erre nem a körömrágás a legjobb. Tehát újabb probléma. Ennek kiküszöbölésére jobb mód, mint hogy észerveszed, hogy pont abban a pillanatban torrenteztél le egy évadot egy sorozatból, és hát annak haladéktalanul neki kell állni, mert hamarosan következik a következő széria időpontja amire már végezni kell vele...

A bejegyzés trackback címe:

https://hnts.blog.hu/api/trackback/id/tr59338341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása